6 af de bedste old school computerspil

Vidste du, at nogle af de første computerspil blev udviklet tilbage i 1940’erne? Dengang var de, naturligvis, ganske simple, og det var ikke før slutningen af 80’erne at der for alvor kom gang i produktionen af spil. Og siden da? Ja, see for yourself, der kommer praktisk talt nye computerspil (og spil til andre platforme) på ugentlig basis.

Fordi valgmulighederne er så mange, og man ikke har en jordisk chance for at spille alle de spil der udkommer, kan man fange sig selv i at tænke tilbage på dengang hvor det hele var lidt mere simpelt – såfremt man da var ung og havde computer i disse år – 80’erne og 90’erne. For kan I huske de fede old school computerspil der bare var så tidsslugende, men alligevel vældig banale? Det kan I sikkert, og mange af dem lever faktisk videre i dag mere end 20 år efter.

Se med herunder hvor jeg har fundet 6 af de bedste old school computerspil, i hvert fald hvis du spørger mig!

 

Super Mario Bro’s

Tilbage i 1986 udviklede Shigeru Miyamoto og Takashi Tezuka dette geniale spil til Nintendo, som stadigvæk er populært den dag i dag. Spillet var ikke sin første af sin slags, men det der gjorde det til en succes var at det var let at lære, og svært at mestre. Indtil midten af 00’erne var det det bedst sælgende computerspil nogensinde.

 

The Legend of Zelda

Det var den samme mester der udviklede The Legend of Zelda, som der udviklede Super Mario bro’s. Dette spil udkom første gang i 1986 hos giganten Nintendo, og spilserien har fortsat siden dengang. The Legend of Zelda er en blanding af action, eventyr, rollespil og gådeløsning, og foregår i en fantasiverden.

I september 2005 nåede Nintendo en særdeles imponerende milepæl med 47 millioner solgte Zelda-spil.

 

 

Tetris

Spillet over dem alle, Tetris. Så simpelt og alligevel så underholdende. I 1984 udviklede Alexey Pajitnov simple spil der skulle teste evnerne på det hardware der blev udviklet i den sovjetiske regering. Et af spillene hed tetris, og det fandt vej gennem jerntæppet der lå tungt over Europa. I 1989 fik Nintendo rettighederne til Tetris og koblede det til deres Game Boy.

 

 

Worms

I 1995 udkom Worms hvor man styrer en gruppe af krigslystende orme der kæmper mod andre orme. Til det har man almindelige våben som håndgranater, haglgeværer osv., men også bombefår og prikken med fingrene som være de mere kreative af slagsen. Worms er stadigvæk et kendt spil den dag i dag, og findes til flere forskellige platforme.

 

Wolfenstein 3D

Denne old school klassiker er fra 1992, og var det første sande first person shooter spil der blev solgt til masserne. Men Wolfenstein var noget af et kontroversielt spil, da man i spillet spiller en krigsfange under 2. Verdenskrig, og at der derfor indgår hagekors samt Nazi-sange i spillet – faktisk blev spillet forbudt i Tyskland i 1994.

 

Commander Keen

Commander Keen eller Billy Blaze er en lille 8 årig dreng der eftersigende har en IQ på 134, og som næsten altid går i lilla t-shirt, røde sneakers, samt en amerikansk fodbold-hjelm. I spillene samler han slik og dræber monstre. Det første Keen spil udkom i 1990 og blev skabt af computerspildesigneren Tom Hall.

Billede: doctorserone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *