Sådan vælger du den rette computerskærm

En god computerskærm er essentiel. Hvad end du bruger den i dagligdagen på arbejde, eller du tilbringer timevis med Counterstrike, Minecraft og World of Warcraft, er lige godt.

Du skal investere i en god skærm, hvis du holder af dine øjne. Der er selvfølgelig forskel på de behov, du har, hvis du enten gamer eller arbejder. Men bare rolig – det har vi taget højde for.

Skærmstørrelse – hvilken er rigtig for dig?

Når du skal vælge, hvilken størrelse skærm, du går efter, skal du sørge for at tænke over, hvad dine behov er. Det er typisk subjektivt fra person til person. Det er også skærmstørrelsen, der tit koster lidt ekstra skejsere.

Større skærme er investeringen værd, hvis du bruger dem til grafikrelaterede formål. Det kunne eksempelvis være, hvis du ser eller redigerer video, spiller grafisk indviklede videospil, redigerer billeder og så videre.

Arbejder du meget på din computer, kan det være, du bliver mere produktiv af et større display. Vi kan ikke fortælle dig, hvordan det forholder sig for lige præcis dig, så der må du prøve dig frem.

Hvis ikke du hverken arbejder eller bruger meget tid på grafisk intense ting, er en stor skærm ikke nødvendigvis et must. Uanset dine behov laver Philips gode computerskærme til ethvert formål.

Hvor stor en skærmopløsning skal du vælge?

Enhver moderne computerskærm laver dens skærmbillede med gitter af pixels. Skærmopløsningen på en skærm måles i det totale antal af pixels, som udtrykkes i værdierne horisontale x vertikale pixels. Det kunne eksempelvis være 1920×1080 pixels, eller kendt som “1080 p”.

Generelt siges det, at jo større skærmopløsning, jo bedre. Så mange pixels, du kan få i den ønskede skærm, som muligt er tommelfingerreglen. Men det kommer selvfølgelig også an på, hvor meget du er villig til at betale.

Noget af det skarpeste, som også er nemt tilgængeligt, er det, de kalder “4K”, hvilket er 3840×2160. Denne opløsning er fire gange så skarp som 1080p.

De lidt sjældnere opløsninger, som er meget eksklusive, er “5K” samt “8K”.

Overordnet: Overvej de her ting

Før du køber, skal du kende svaret på disse spørgsmål:

  • Hvad er hovedformålet med skærmen?
  • Hvor høj en skærmopløsning har jeg råd til?
  • Hvor stor en skærm har jeg råd til?

De her faktorer er kun lige toppen af isbjerget. Hvis du vil vide endnu mere om din skærm, kan du være nødt til at gå i en research-fase. Vi ønsker dig held og lykke med at finde drømmeskærmen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *